آموزش کاشت و نگهداری نعناع در گلدان در خانه
نعناع در گلدان
نعناع در گلدان ،کاشت نعناع در گلدان،پرورش نعناع در گلدان،نگهداری نعناع در گلدان،روش کاشت نعناع در گلدان،آموزش کاشت نعناع در گلدان،کاشت بذر نعناع در گلدان،کاشت نعناع فلفلی در گلدان،کاشتن نعناع در گلدان،کشت نعناع در گلدان،طریقه کاشت نعناع در گلدان،طرز کاشت نعناع در گلدان،طرز کاشت نعنا در گلدان،طریقه کاشت نعنا در گلدان،نحوه کاشت نعنا در گلدان،آموزش کاشت نعنا در گلدان،نحوه کاشت نعناع در گلدان
آموزش کاشت و نگهداری نعناع در گلدان در خانه در سایت جسارت.اگر شما به گیاه نعناع علاقه دارید و دوست دارید که این گیاه را در گلدان بکارید و منزل نگهداری کنید خواندن این مطلب را به شما توصیه می کنیم
آشنایی با نعناع
نعناع جزو سبزیهای معطر، پرمصرف و پرخاصیت روزانه است که بهعنوان یک گیاه دارویی، خشک و تازه آن در آشپزخانه همه ایرانیها یافت میشود. کاشت نعنا در خانه بسیار ساده است و شما میتوانید بهراحتی گلدانی پر از نعنای تازه در آشپزخانه خود داشته باشید تا علاوه بر سرسبزی و عطر دلنشین آن در فضای خانه، همراه همیشگی سفره شما باشد. در این بخش از ستاره شمارا با نحوه کاشت نعناع در گلدان و نیازهای محیطی این گیاه آشنا میکنیم.
چگونگی کاشت نعناع در گلدان
یادگیری کاشت نعناع خیلی متفاوت از کاشت سایر سبزیجات خانواده نعناع نیست. نعناع بهترین رشد را در سایه جزیی، خاک حاصلخیز و مرطوب با زهکشی خوب دارد. PH مناسب برای رشد نعناع 6/5 تا 7 می باشد. نعناع را می توان در مکانی که آفتاب کامل دارد نیز کاشت. کاشت و پرورش نعناع بسیار ساده است. شما می توانید در بهار، زمانی که سرما کاملا رفع شد، دانه های نعناع را روی زمین بپاشید. تا زمان جوانه زنی دانه های نعناع را مرطوب نگه دارید. بعد از جوانه زنی، گیاهان کوچک نعناع را به فاصله 30 سانتی متر از هم تنک کنید. نعناع می تواند به سرعت رشد کرده و گسترش پیدا کند. نعناع به وسیله ریشه های زیر زمینی خود می تواند گیاهان جدیدی ایجاد کند. برخی از باغبانان برای جلوگیری از گسترش نعناع آن را در سبد های حلق آویز و یا در گلدان ها می کارند. نعناع را می توان در گلدان هم کاشت. برای کاشت نعناع در گلدان، باید از یک گلدان 5 گالنی استفاده کرد. این کار باعث می شود از گسترش نعناع به سایر نقاط جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید :
خواص جوانه گندم برای مو
تخم گشنیز و سرماخوردگی
بامیه در شیردهی
کندر برای لاغری
نکاتی در مورد کاشت نعناع در گلدان
آبیاری باید به طور منظم انجام شود ولی باید مراقب باشید خاک خیلی خیس نشود. بهتر است اجازه دهید بین هر آبیاری خاک کمی خشک شود و سپس به طور کامل آبیاری را انجام دهید، به گونه ای که خاک خیس شود.همه سبزیجات معطر مستعد ابتلا به شپشک مومی، مگس سفید، شته ها، کنه ها و عنکبوت هستند. این سبزیجات به زنگ نیز حساس می باشند.نعناع برای کلم، کلم قمری، کلم پیچ و کلم بروکلی مفید می باشد. نعناع باعث دفع پروانه کلم، مورچه ها و لوپر کلم می شود. نعناع توانایی زیادی برای دفع مورچه ها دارد. همانند سایر سبزیجات خانواده نعناع، مراقبت از گیاه نعناع بسیار آسان می باشد. برای مرطوب و خنک نگه داشتن ریشه نعناع، باید سالانه به آن مالچ داده شود. اگر نعناع در گلدان کاشته شده باشد، برای این که باردهی بیشتری داشته باشد می توان ماهی یک بار به آن کود مایع داد. هر دو سال یک بار، باید گیاهان جدید نعناع را در یک قسمت جداگانه کاشت. این کار باعث حفظ سلامتی گیاهان نعناع می شود. اگر نعناع در گلدان کاشته شده باشد باید به طور مرتب آن را هرس کرد و در تمیز نگه داشتن آن باید اهمیت زیادی قائل شد. اگر شما در یک منطقه با زمستان سرد زندگی می کنید، بهتر است گلدان نعناع را در یک پنجره آفتابی نگه دارید.بذرهای نعناع سمی هستند و در صورتی که خورده شوند باعث مسمومیت می شوند. نعناع یک گیاه شناخته شده برای جذب زنبورها، پروانه ها و پرندگان می باشد.
به چه روشی نعناع در گلدان بکاریم
درصورتیکه سبزی نعناع دارای ساقهای قوی، شاداب و سالم باشد میتوانید آن را بهعنوان قلمه انتخاب کرده و در گلدان بکارید. به این منظور:
- ابتدا در حدود 10 سانتیمتر از قویترین ساقه نعناع را در محلی پایین برگهای جفتی گیاه با استفاده از چاقوی تیز یا قیچی تمیز جدا کنید. بهتر است محل بریدگی بهصورت اریب باشد و از لهشدگی ساقه پرهیز کنید.
- برگهای پایینی ساقه را جدا کنید و تنها سه برگ بر روی ساقه بماند. این کار باعث میشود تا انرژی گیاه صرف ریشهدار شدن سریعتر قلمه شود.
- قلمه نعناع را داخل لیوان آب قرار دهید به طوری که تمام قسمت ساقه بدن برگ گیاه داخل آب قرار گیرد.
- ظرف حاوی قلمه را در محلی گرم و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.
- هر زمان آب ظرف کم شده بود به آن آب اضافه کنید.
- قلمه نعناع در مدتی کمتر از دو هفته ریشهدار خواهد شد و شما میتوانید آن را به گلدان انتقال دهید.
- گلدان کوچکی را انتخاب و آن را با خاکبرگ و ماسه پرکنید. درون خاک را سوراخی به عمق 3 سانتیمتر ایجاد کنید و قلمه جوان را داخل آن بکارید.مراقب باشید تا ریشههای نازک نعنا آسیب نبیند. به آرامی اطراف ساقه را با خاک پرکرده و فشار دهید.
- بعد از انتقال گیاه را آبیاری کنید و گلدان را به محل با نور بیشتر انتقال دهید.
- بعد از مدت کوتاهی اولین برگهای نعناع شما سبز خواهند شد.
- زمانی که میخواهید برگهای نعنا خود را برداشت کنید، بهتر است از بالا این کار را انجام دهید تا برگهای بیشتری در اطراف آن رشد کند.
چگونه بذر نعناع را در گلدان بکاریم؟
- تعدادی بذر نعناع را روی خاک گلدان بپاشید و روی آن را با لایهای نازک از خاک بپوشانید.
- تا زمان جوانهزنی دانههای نعناع همواره خاک را مرطوب نگهدارید.
- بعد از جوانهزنی، گیاهان کوچک نعناع را به فاصله 30 سانتیمتر از هم تنک کنید.
- نعناع میتواند بهسرعت رشد کرده و گسترش پیدا کند. همچنین جالب است بدانید نعناع بهوسیله ریشههای زیرزمینی خود میتواند گیاهان جدیدی ایجاد کند. بنابراین بعد از کاشت نعنا در گلدان از ریشههای جدید نیز میتواند ساقههای تازه نعنا سبز شود.
چگونه نعناع در گلدان نگهداری کنیم
خاک: خاک مناسب برای کاشت نعنا شامل مخلوطی از پیت ماس یا کوکوپیت همراه با پرلیت یا ماسه است، همچنین ترکیبی از کمپوست و خاک باغچه را نیز میتوان برای کاشت نعنا در گلدان استفاده کرد.
آبیاری: برای رشد بهتر نعنا لازم است خاک گلدان همواره مرطوب و نه خیس باشد. بنابراین ابتدا از زهکش گلدان مطمئن باشید و دوما بسته به دمای محیط گیاه را روزانه دو بار به مقدار کم آبیاری کنید.
کود دهی: بهتر است از دادن کود به سبزیها خودداری کنید چون باعث تغییر طعم گیاه میشوید بااینحال اگر مشاهده کردید که گیاهتان کمبود تغذیه دارد و بهخوبی رشد نمیکند مقداری کود مایع به آن بدهید.
دما: بهترین دما برای رشد نعنا 18 تا 21 درجه سانتیگراد است بنابراین از قرار دادن گلدان نعنا در برابر باد سرد مانند کولر و یا در کنار بخاری خودداری کنید.
نور: سبزی نعنا به نور کافی برای رشد نیاز دارد و لازم است روزانه حداقل ۳ تا ۴ ساعت آفتاب مستقیم ببیند. مکانی را برای گذاشتن گلدان نعنای خود انتخاب کنید که علاوه بر داشتن آفتاب مستقیم در چند ساعت از روز، گردش هوای خوبی هم داشته باشد. بهترین مکان برای نگهداری گلدان نعناع نزدیک پنجره جنوبی یا در بالکن است.
هرس: مدتی بعد از کاشت نعناع در گلدان لازم است، بهطور مرتب سرشاخههای گیاه را هرس کنید تا رشد جوانههای جانبی بیشتر و درنتیجه بوتههای نعنا پرپشتتر شوند.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که بذرهای نعناع سمی هستند و درصورتیکه خورده شوند باعث مسمومیت میشوند، بنابراین در هنگام کاشت نعنا در منزل به این موضوع توجه داشته باشید.
نعناع در گلدان
بیشتر بخوانید :
خواص شکلات تلخ برای پوست
انواع خرما
جوانه گندم برای چاقی
زنجبیل و دارچین برای لاغری
- ۹۷/۰۷/۰۵